„Coppelia”, un spectacol feeric de balet, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la feericul spectacol de balet „Coppélia”, pe muzică de Léo Delibes. „Coppélia” sau Fata cu ochii de email, capodopera lui Léo Delibes, este, pe drept cuvânt, considerată unul dintre modelele clasice ale genului coregrafic. La mai bine de un secol de la premiera ce a avut loc la Paris, în anul 1870, „Coppélia” continuă să-și păstreze forța de expresie, fiind reprezentat pe scenele multor teatre din lume. Libretul, inspirat din basmul „Omul de nisip” de E. T. A. Hoffmann, a fost scris de Charles Nuitter în colaborare cu renumitul coregraf Arthur Michel Saint-Léon. Premiera de la Opera Brașov a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017.
Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. în cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Invitați: Andreea Jura și Dan Haja, prim-soliști ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca, precum și soliști ai Teatrului de Balet Sibiu: Gabriella Delgado, Andreea Simionaș, Ayaka Nagai, Claudiu Buldan, Răzvan Iacob, Kirill Ermolenko, Angel Martinez Sanchez, Kenichi Murata. Baletul Operei Brașov: Iulia Coșeriu, Cristina Rotundu, Melania Condoiu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Valentina Mirică, Miruna Moldoveanu, Mihaela Pop, Alexandra Scriminț, Anca Branea, Liliana Țărîncă, Adriana Simion, Adrian Scriminț, Claudiu Dane, Dorin Mirea, Matei Rada și Adnana Lalu. Regia și adaptarea coregrafică sunt semnate de Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regia tehnică: Dan Antipa.
             
 Preț bilete: 30 lei – în sală; 20 lei – la balcon lateral

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.