CONTESA MARITZA

Operetă de E. Kalman

Sâmbătă, 15 Februarie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: Dorel Munteanu
Regia: George Zaharescu
Asistent regie și coregrafia: Nermina Damian
Dirijor cor: Ciprian Țuțu

La Opera Brașov trăiesc armonios, Frumosul și Eleganța. După ce în 1 Februarie, BALETUL și-a spus „cuvântul” în premiera „L’heure d’or de Paris”, dându-i acestui segment al artei, locul cuvenit, a urmat OPERA. „Rigoletto” lui Verdi a lăsat publicul din sâmbăta de 8 Februarie, absolut „fără respirație”.
Este acum rândul OPERETEI să facă un spectacol așa cum merită acest public minunat. Rolul îi revine operetei „Contesa Maritza”… iar responsabili direcți sunt Kalman, compozitorul și artiștii din distribuție.
însuși Emmerich Kalman, care a preluat și a purtat cu succes ștafeta lui Johann Strauss – creatorul operetei vieneze, afirma cât de conștient este că numai o jumătate de pagină a marilor compozitori va cântări mai mult decât toate operele sale… dar… „paralel cu ei, trebuie să existe și compozitori pentru un public căruia să-i placă o operetă veselă, ușoară, spirituală și elegantă”.
„Contesa Maritza” – o fericită îmbinare între valsul vienez tradițional și influența folclorului maghiar, aduce pe scena Operei Brașov, pe remarcabila soprană Cristina Radu – imaginea unei adevărate contese, în rolul Maritzei, alături de două nume mari, Alexandru Aghenie (debut în rolul Tassilo) și Asineta Răducan (debut în rolul țigăncii Manja). Cristian Fieraru joacă rolul lui Jupan, așa cum un talentat solist-actor știe să facă iar gingașa Lisa este interpretată de soprana Nicoleta Chirilă. Din distribuție mai fac parte: Nora Vlad, Mugur Curelaru, Marcel Zănescu.

Corul, Baletul și Orchestra vor contribui la asigurarea succesului serii d-voastră la Opera Brașov.

Text prezentare: Cornelia Petre
Foto: InStudio Brașov

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.