„Contesa Maritza”, vineri, pe scena Operei Brașov

Opera Brașov vă invită vineri, 11 martie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, să vizionați un spectacol de operetă foarte îndrăgit: „Contesa Maritza” de E. Kálmán. Lucrarea a avut premiera pe 24 februarie 1924 la Viena, la Theater an der Wien. Libretul, de Julius Brammer și Alfred Grünwald, se bazează pe „Romanul unui tânăr sărac” de Octave Feuillet.
în volumul său de amintiri, Emmerich Kálmán scria: „Am încercat să scriu muzica de dragul muzicii și nu din alte considerente. Cel mai mic cântec, cel mai neînsemnat vals trebuie să poarte scânteia care să electrizeze publicul și să-l cucerească”. Cu siguranță așa se întâmplă și în „Contesa Maritza”, unde muzica lui Kálmán îmbină caracterul sentimental al operetei clasice vieneze cu ritmurile energice ale Ungariei natale – aici se găsește una dintre cele mai faimoase arii ale lui Kálmán, „Zi-i, țigan, zi mereu”.
Tânăra contesă, frumoasa și bogata Maritza, pentru a scăpa de agasante și nedorite cereri în căsătorie, anunță logodna sa cu un oarecare Kolomann Jupan, personaj imaginar din opereta „Voievodul țiganilor” de J. Strauss. Dar, spre surpriza ei, acesta își face apariția. Maritza se retrage la conacul ei de la țară. Acolo se îndrăgostește de administratorul moșiei, care este, de fapt, Contele Tassilo Endrody-Wittenburg.
în distribuție: Cristina Radu (Contesa Maritza), Alexandru Aghenie (Tassilo), Lorand Cristian (Jupan), Nicoleta Chirilă (Lisa), Mugur Curelaru (Moritz Dragomir), Nora Vlad (Ilka), Sonia Hazarian (Manea), Marcel Zănescu (Karl Stefan), Paul Tomescu (Cecco). Soliști balet: Ramona Mezei, Dorin Mirea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu, iar regia spectacolului este semnată de George Zaharescu. îți dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.