Concert Simfonic Extraordinar, dirijat de maestrul Ilarion Ionescu-Galați

Sâmbătă, 11 februarie 2017, de la ora 18.30, în Sala PATRIA, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului W.A. Mozart, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, vă invităm la un Concert Simfonic Extraordinar. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla maestrul Ilarion Ionescu-Galați, iar invitat este tânărul violonist Radu Ropotan. în programul concertului, veți putea audia lucrări deosebite din creația mozartiană: „Divertisment nr. 11, KV. 251”, „Concertul pentru vioară nr. 4, în Re major, KV. 218” și „Simfonia nr. 35, în Re major «Haffner», KV. 385”.
Figură proeminentă a școlii muzicale românești, Ilarion Ionescu-Galați este denumit și „Dirijorul pictor”, „Omul-orchestră”, iar auzul său absolut a devenit proverbial. Este cetățean de Onoare al orașelor: Ploiești, Brașov, Târgu Mureș; este, de asemenea, Membru de Onoare al Academiei Sazuki – Tokyo (Japonia). în 1992 a primit Diploma de Onoare a Ministerului Culturii din Turcia. în 2002 primește Marele Premiu al Criticii Muzicale iar în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de „Mare Ofițer” din partea Președinției României.
în 2014, violonistul Radu Ropotan își termină studiile de masterat cu bursă la Royal Academy of Music (Londra), cu distincție, sub îndrumarea lui Igor Petrushevsky și Levon Chilingirian. Concertează pe scene din România, Franța, Germania, Italia, Austria, Anglia, iar în 2014 a luat parte, în Japonia, la Festivalul de Muzică al Pacificului, colaborând cu Rainer Kuchl – concertmaestru al Vienna Philharmonic și David Chen – concertmaestru al Metropolitan New York Philharmonic.

   Preț bilete: 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17; sâmbătă, cu o oră înainte de începerea concertului, la Sala PATRIA (în cazul în care mai rămân bilete disponibile).

Sponsor exclusiv: KRONOSPAN

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.