„Cenușăreasa”, în haine noi, într-un arc peste timp, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016 și duminică, 20 noiembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2016 (organizat de Opera Brașov, Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov), este programat spectacolul cu opera „La Cenerentola” (Cenușăreasa) de Gioachino Rossini.
„Cenușăreasa” (în italiană „La Cenerentola ossia La buontà in trionfo”) este o operă comică în două acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817.
Premiera acestei lucrări a avut loc la Opera Brașov în 1994, în regia semnată de Carmen Dobrescu, iar în distribuțiile spectacolelor de acum ne vom reîntâlni cu doi mari artiști consacrați, care au făcut parte dintre soliștii care au cântat atunci: tenorul Robert Nagy (București) și baritonul Marian Pop (Germania). Alături de cei doi, va fi prezentă și soprana Lăcrămioara Schuller, care a făcut parte din distribuția premierei. Teatrul Muzical Brașov, așa cum se numea pe atunci Opera Brașov, în co-producție cu Televiziunea Română, a realizat în 1995 filmul „Cenușăreasa”, regizat de Luminița Constantinescu, cu înregistrări desfășurate la Castelele Bran și Peleș.
„Cenușăreasa” va beneficia de o nouă concepție scenografică și costume noi, realizate de Rodica Garștea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Leonardo Quadrini (Italia). Asistent regie: Anda Pop. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

Distribuție (19 noiembrie 2016):
Asineta Răducan, Nicoleta Chirilă, Anda Pop, Robert Nagy (București), Marian Pop (Germania), Ștefan Schuller, Marian Rește
Distribuție (20 noiembrie 2016):
Carmen Topciu, Lăcrămioara Schuller, Sonia Hazarian, Liviu Iftene, Alexandru Aghenie (debut), Dan Popescu, Ștefan Schuller

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Sponsor: METRO Cash & Carry
Partener: ZILE și NOPȚI

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.