Cea mai populară operă, „Carmen” de G. Bizet, la Opera Brașov

Opera Brașov prezintă sâmbătă, 17 octombrie 2015, ora 18.30, în Sala Operei, spectacolul cu opera „Carmen” de G. Bizet. Scrisă pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, opera a avut premiera la „Opéra Comique” din Paris, pe 3 martie 1875. Nici o operă nu a atins performanța popularității așa cum a făcut-o „Carmen”. Este o poveste plină de pasiune, seducție și trădare, în care partitura strălucitoare a lui Bizet evocă atmosfera încărcată a Spaniei, în melodii devenite celebre, de la seducătoarea „Habanera” până la Aria Toreadorului. Distribuția: Gabriela Hazarian (Carmen), Răzvan Săraru (Don Jose) – invitat de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Valentin Marele (Escamillo), Cristina Radu (Micaela), Marian Rește (Zuniga), Paul Tomescu (Morales), Nicoleta Chirilă (Frasquita), Cristina Roșu (Mercedes), Lorand Cristian (Dancairo), Claudiu Bugnar (Remendado). Soliști balet: Cristina Rotundu, Dorin Coșeriu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia este concepută de Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Ciprian Țuțu.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Evenimentul se desfășoară sub egida „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș Candidat”, demers pe care Opera Brașov îl susține.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.