Cea mai cântată operă din lume, CARMEN, pe scena Operei Brașov

Operă de G. Bizet

Vineri, 5 octombrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU

Având premiera la Paris în martie 1875 – „Carmen”, preferata melomanilor și, de asemenea, cea mai cântată operă în lume, a fost un eșec total pentru George Bizet. Poate tocmai această dezamăgire avea să-i aducă moartea, trei luni mai târziu, fără să poată bănui că ultima sa creație, nu numai că avea să reziste timpului, dar va fi și cea mai apreciată.
Puțini cunosc poate că „Habanera” din opera „Carmen”, i-a fost inspirată lui George Bizet, aproape notă cu notă, de una din melodiile lui Yradier, publicată într-o colecție de cântece la mijlocul secolului trecut, la Buenos Aires. Sebastian Yradier s-a stins în 1865, fără să bănuiască nici el răspândirea universală a cântecului său. Ritmul de habaneră este, de fapt, ritmul care a dat naștere unuia dintre cele mai populare dansuri ale timpurilor noastre: tangoul.

Dragoste, răzbunare și disperare, arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, costume extraordinare, machiaj de înaltă clasă, decoruri ce amintesc o Spanie romantică a secolului XIX, sunt înscrise pe invitația la OPERA în acest prim week-end de Octombrie 2012.
Distribuția: Carmen, interpretată de mezzosoprana Operei Brașov, Gabriela Hazarian, alături de: Valentina Mărgăraș (rol Micaela), Cosmin Marcovici (invitat de la Opera Națională Iași – rol Don Jose), Valentin Marele (toreadorul Escamillo), Lăcrămioara Schuller, Cristina Roșu, Marian Rește (debut), Valentin Vasopol, Paul Tomescu (debut), Cristian Fieraru.

ORCHESTRA, CORUL și BALETUL OPEREI BRAȘOV

                                                                                                                              Prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Marți – Vineri 10 – 17

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.