CARMEN – Spectacol de balet

Sâmbătă, 30 Martie 2013, ora 18.30, Sala Operei 

Pe muzică de G. Bizet, R. Scedrin, J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella

Regia și coregrafia: IOAN DORIN COȘERIU
Asistent coregraf: IULIA COȘERIU
Scenografia: ȘERBAN IUCA

CARMEN – spectacol de balet în două acte, după nuvela lui Prosper Merimée, premieră mondială în 20 aprilie 1967, la Teatrul Mare din Moscova, poate fi văzută la Opera Brasov, în coregrafia și regia prim-balerinului Operei – IOAN DORIN COȘERIU.
Să nu uităm că BALETUL dintotdeauna și-a însușit personaje și teme corespunzatoare, expresive, de o mare forță emotivă, care sustrag spectatorul din cotidian, eliberându-l din sentimentul atât de dureros al singurătății și disperării de care uneori mulți dintre noi suntem dominați.
Viața adevărată a omului cu gândurile și visurile lui, bucuria de a trăi, tristețe, dragoste, disperare, melancolie și deziluzie, gelozie, răzbunare … toate pot fi exprimate prin voce dar și prin dans.

Pe muzică de G. Bizet, R. Scedrin, J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella, cu costume extraordinare și machiaj de înaltă clasă, Dorin Coșeriu a gândit, în pași de balet, întreg temperamentul vulcanic al frumoasei țigănci îndrăgostite – Carmencita lui Bizet, iubirea toreadorului, dragostea și răzbunarea lui Jose…
în regia lui Dorin Coșeriu intră și prezența lui Cristian Fieraru – bariton Opera Brașov, care face cu mult talent, într-o perfectă armonie între muzica și lumini, un teatru scurt și explicativ al gândurilor și intențiilor lui Don Jose.
CARMEN, un spectacol extraordinar cu Baletul Operei Brașov: ANCA BRANEA (Carmen), DORIN COȘERIU, Lucian Bacoiu (invitat din Cluj-Napoca), Iulia Coșeriu, Dorin Mirea, Cristina Rotundu, Mircea Munteanu, Adrian Scriminț, Claudiu Buldan (invitat din București), Genoveva Breaz, alături de Dan Antipa, Cristian Fieraru.

Cu participarea Ansamblului de Balet al Operei Brașov și membrilor Corului Operei Brașov

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei 

Biletele se vând la Opera Brașov, str. Bisericii Române nr 51, tel. 0268/419380.
Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.