CARMEN – Spectacol de balet pe muzică de G. Bizet, R. Scedrin, J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella –

Sâmbătă, 5 Aprilie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Regia și coregrafia: IOAN DORIN COȘERIU
Asistent coregraf: IULIA COȘERIU
Scenografia: ȘERBAN IUCA

CARMEN – spectacol de balet în două acte, după nuvela lui Prosper Merimée, în regia și coregreafia lui IOAN DORIN COȘERIU.

Premiera mondială: Aprilie 1967, la Teatrul Mare din Moscova.
Premiera la Opera Brașov: noiembrie 2011.

Să nu uităm că BALETUL din totdeauna și-a însușit personaje și teme corespunzătoare, expresive, de o mare forță emotivă.
Viața adevărată a omului cu gândurile și visurile lui, bucuria de a trăi, tristețe, dragoste, disperare, melancolie și deziluzie, gelozie, răzbunare… toate pot fi exprimate prin voce dar și prin dans.

Pe muzică de G. Bizet, R. Scedrin, J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella, cu niște costume extraordinare și machiaj de înaltă clasă, Ioan Dorin Coșeriu a gândit. în pași de balet, întreg temperamentul vulcanic al frumoasei țigănci îndrăgostite – Carmencita lui Bizet, iubirea toreadorului, dragostea și răzbunarea lui Jose…
în regia lui Ioan Dorin Coșeriu intră și prezența lui Cristian Fieraru, bariton Opera Brașov, care face cu mult talent, într-o perfectă armonie între muzică și lumini, un teatru scurt și explicativ al gândurilor și intențiilor lui Don Jose.
CARMEN, un spectacol extraordinar cu:
RAMONA MEZEI (Carmen), DORIN MIREA (Don Jose), IULIA COȘERIU (Ines), DORIN COȘERIU (ofițerul), LUCIAN BACOIU și DAN HAJA (invitați din Cluj-Napoca), CLAUDIU BULDAN (invitat din București).
Ansamblul de Balet al Operei Brașov

Cu participarea Corului Operei Brașov

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la Opera Brasov, Str. Bisericii Române Nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.