„Carmen” – spectacol de balet

Duminică, 25 ianuarie 2015, publicul este invitat în sala Operei, la ora 18.30, pentru a urmări un spectacol de balet inspirat de una din cele mai îndrăgite opere: „Carmen”. Compozitorul rus Rodion Scedrin a concentrat în scenariul său acțiunea și muzica lui Georges Bizet, creionând partituri solistice extrem de ofertante pentru balerini. Suita „Karmen” a fost compusă de către Scedrin în anul 1967 pentru soția sa, celebra balerina Maya Plisetkaya, și a inspirat coregrafi importanți de pe toate meridianele lumii. Lucrările compozitorilor J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella completează muzica din acest spectacol. Cele două personaje principale, Carmen și Don Jose, sunt puse în valoare prin momente solistice de mare sensibilitate și dramatism. Nu lipsesc momente de ansamblu încărcate de temperamentul muzicii spaniole. Vor da viață acestor personaje pasionale soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov: Anca Branea, Dorin Mirea, Iulia Coșeriu, Dorin Coșeriu, Cristina Rotundu, Adrian Scriminț, Mihai Uță, Genoveva Breaz, alături de invitații: Dan Haja (Cluj-Napoca) – Balerinul anului 2014 la Gala Premiilor Operelor Naționale, Iași, ed. a II-a, și Claudiu Buldan (Teatrul de Balet Sibiu). în alte roluri, Mugurel Oancea și Cristian Fieraru. Cu participarea membrilor Corului Operei Brașov: Claudiu Bugnar, Florin Grama, Bogdan Mirică. Coregrafia este semnată de Ioan Dorin Coșeriu.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.