„Carmen”, spectacol caritabil oferit de Opera Brașov

Sâmbătă, 6 iunie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați una dintre cele mai iubite și mai cântate opere din lume, „Carmen” de G. Bizet. Opera Brașov va oferi această reprezentație în scop caritabil, în beneficiul Asociațiilor THEOEMYDOR și RAZĂ DE SPERANȚĂ din Brașov, care sprijină copiii ce suferă de tulburări din spectrul autist. Toate încasările obținute în urma vânzării biletelor la acest spectacol vor fi donate organizațiilor menționate. Invitațiile au preț unic: 20 lei.
Premiera operei „Carmen”, pe muzica lui Georges Bizet, având libretul scris de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, a avut loc la „Opéra Comique” din Paris, la 3 martie 1875.
Acțiunea din „Carmen” se petrece la Sevilla, în jurul anului 1820. Opera, compusă în genul operei comice, având momentele muzicale separate de dialog, spune povestea prăbușirii lui Don José, un soldat naiv, care este sedus de vicleniile pasionalei țigănci, Carmen. Pentru ea, Don José o va părăsi pe iubita din copilărie, Micaela, dar va și dezerta, însă o va pierde pe Carmen în favoarea fermecătorului toreador, Escamillo. într-un moment de gelozie extremă, Don José o va ucide. Descrierea vieții proletare, imoralitatea și anarhia, precum și tragica moarte a personajului principal pe scenă, au adus o tematică nouă în opera franceză și au fost foarte controversate la acea vreme. De altfel, „Carmen” nu s-a bucurat de nici un succes la premieră. în timp, aria din actul I, „Habanera”, și Aria Toreadorului din actul al II-lea, au devenit, poate, cele mai cunoscute fragmente muzicale în istoria genului. în distribuție: Asineta Răducan (Carmen), Cosmin Marcovici (Don José), Adrian Mărcan (Escamillo), Maria Petcu-Catrina (Micaela), Marian Rește (Zuniga), Paul Tomescu (Morales), Lăcrămioara Schuller (Frasquita), Cristina Coatu (Mercedes), Lorand Cristian (Dancairo), Claudiu Bugnar (Remendado). Soliști balet: Cristina Rotundu, Anca Branea, Dorin Coșeriu. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul francez François-Roberto Girolami, iar regia artistică este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Viorica Petrovici, Rodica Garștea. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

Invitațiile se pot procura de la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.