CARMEN, invitația pentru acest week-end, la Opera Brașov

Operă de Georges Bizet

Sâmbătă, 7 Iunie 2014, ora 18.30, sala Operei

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU
Scenografia: Rodica Garștea
Coregrafia: Nermina Damian

Dirijor cor: Ciprian Țuțu

Distribuția:
Gabriela Hazarian (Carmen), Cosmin Marcovici (Don Jose), Ștefan Ignat (invitat de la București în rolul Escamillo), Maria Petcu-Catrina (Micaela), Marian Rește (Zuniga), Paul Tomescu (Morales), Lăcrămioara Schuller (Frasquita), Cristina Coatu (debut în rolul Mercedes), Nicolae Zaharia (Dancairo), Claudiu Bugnar (Remendado)
Soliști balet: Cristina Rotundu, Anca Branea, Dorin Coșeriu

CORUL, BALETUL și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

Dramă lirică în 4 acte.
Premiera: Paris, Opera Comică, 1875
Acțiunea se desfășoară în Spania, în jurul anului 1820

CARMEN este unul dintre cele mai frecvente titluri ale marelui repertoriu, capodoperă ce descrie cel mai bine stilul viguros și inconfundabil al lui Bizet.
Opera s-a bucurat de un succes deosebit pe toate scenele lumii în toți acești aproape 150 ani de la premieră. Și totuși „Carmen” a fost un eșec total pentru Georges Bizet. Poate tocmai această dezamăgire avea să-i aducă moartea, trei luni mai târziu, fără să poată bănui că ultima sa creație, nu numai că avea să reziste timpului, dar va fi și cea mai apreciată.
Puțini cunosc poate că „Habanera” din opera „Carmen” i-a fost inspirată lui Georges Bizet, aproape notă cu notă, de una din melodiile lui Yradier, publicată într-o colecție de cântece la mijlocul secolului trecut, la Buenos Aires. Sebastian Yradier s-a stins în 1865, fără să bănuiască nici el răspândirea universală a cântecului său. Ritmul de habaneră este, de fapt, ritmul care a dat naștere unuia dintre cele mai populare dansuri ale timpurilor noastre: tangoul.

Dragoste, răzbunare și disperare, arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, costume extraordinare, machiaj de înaltă clasă, decoruri ce ne amintesc o Spanie romantică a secolului XIX sunt înscrise pe invitația la OPERA BRAȘOV pentru începutul lui iunie 2014.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.