„Carmen” de G. Bizet, cea mai cunoscută operă romantică, pe scena Operei Brașov

Vineri, 19 septembrie 2014, ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm la spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet, cea mai cunoscută operă romantică franceză.
Atras de fascinantul personaj al nuvelei lui Prosper Merimée, compozitorul Georges Bizet a compus o muzică pe cât de tulburătoare, pe atât de atrăgătoare, datorită ritmurilor de dans spaniole și conturării unor personaje pline de viață și adevăr. Spre marea sa dezamăgire, premiera de la Opera Comique Paris din 3 martie 1875 a fost un eșec. Valoarea operei s-a certificat în timp, „Carmen” atingând popularitatea „Traviatei” verdiene.
Spectacolul cu opera „Carmen” prezentat de Opera Brașov îi va avea în distribuție pe Carmen Topciu, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), Valentin Marele, Cristina Radu, Corina Klein, Cristina Roșu, Marian Rește, Paul Tomescu, Cristian Fieraru, Claudiu Bugnar. Soliști balet: Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Dorin Coșeriu. Regia este semnată de Cristian Mihăilescu, scenografia de Rodica Garștea și coregrafia de Nermina Damian. Conducerea muzicală va aparține dirijorului Cristian Oroșanu. își dau concursul corul (dirijor cor: Ciprian Țuțu), baletul și orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.