BOEMA

Operă în 4 acte de G. Puccini 

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014, ora 18.30, Sala Operei Brașov

Dirijor: Traian Ichim (debut)
Regia: Carmen Dobrescu
Scenografia: Horia Popescu
Asistent regie: Nermina Damian

Dirijor cor: Ciprian Țuțu

Libret: Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după romanul „Scenes de la vie de boheme” de Henri Murger
Premiera: Torino, februarie 1896

Acțiunea se desfășoară la Paris, spre 1830.

Ianuarie 2014 – în Sala Operei din Brașov, o suită de întâmplări din viața boemei artistice din Paris, în cea mai melodioasă operă a lui Puccini, cu multe și fericite debuturi: dirijorul Traian Ichim, soprana Cristina Radu în rolul Mimi, tenorul Mihai Irimia în rolul poetului Rodolfo, bass-baritonul Marian Rește în rolul muzicianului Schaunard, alături de consacrații soliști care și-au demonstrat de zeci de ori talentul în „La Boheme”: Valentina Mărgăraș (rol Musetta), Valentin Marele
(pictorul Marcello), Cristian Fieraru (Benoît, proprietarul) și baritonul SIMONFI SANDOR, invitat de la Opera Națională Cluj (filozoful Colline).
întreaga operă este un emoționant poem de dragoste, reușind să păstreze nealterată afecțiunea publicului în acești 118 ani trecuți de la premieră.
Puccini a lucrat cu mare pasiune la această operă, mărturisind că, odată cu finalul dramatic, a avut senzația că „i-a murit unul dintre copii”.
„Boema” pucciniană (1896), aproape contemporană cu „Boema” lui Leoncavallo, rămâne o mărturie unică de tandrețe și lirism, continuând spiritul melodramei lirice italiene.
în mansarda pariziană, în ajunul Crăciunului, patru prieteni, îmbinând, în stil boem, poezia, pictura, muzica și filozofia, par să treacă greutățile vieții cu entuziasmul lor, specific tinerilor intelectuali. Aduc merinde, ,,organizează un festin și se arată indignați de moralitatea bătrânului proprietar când acesta le cere chiria. Nu rămân însă indiferenți la apariția tinerei și delicatei vecine, Mimi, când aceasta bate timid la ușă, cerând o lumânare aprinsă să-și poată găsi cheia de la camera ei.
Povestea tinerilor rămași uniți în trăirile iubirii și durerii, continuă pe scena Operei Brașov, într-un regal artistic oferit de Puccini, cu extraordinara sa putere a compoziției, Traian Ichim cu talentul și experiența artei dirijatului, susținuți de vocile și interpretarea minunaților soliști aflați în distribuția din sâmbăta de 25 Ianuarie 2014.

CORUL și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române, nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și sâmbăta, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Text prezentare: Cornelia Petre

* Opera Brașov nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele schimbări ale distribuției de ultim moment, apărute din cauze obiective.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.