„Bărbierul din Sevilla”, în „haine” noi la Opera Brașov

După Sărbătorile de Paște, Opera Brașov vă invită să vă delectați cu un titlu foarte îndrăgit de operă, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, sâmbătă, 18 aprilie 2015, de la ora 18.30. Strălucirea partiturii muzicale, situațiile de un comic irezistibil, personajele extrem de iubite de public fac întotdeauna din reprezentația acestei lucrări un succes. Libretul realizat de Cesare Sterbini urmărește îndeaproape parcursul splendidei comedii cu același titlu scrise de dramaturgul Pierre Caron de Beaumarchais. Premiera mondială a operei compuse de Rossini, care, alături de titlurile „Carmen” și „La traviata” avea să devină de o imensă popularitate, a văzut lumina rampei la Teatro Argentina din Roma, în anul 1816. Pe atunci a fost reprezentată cu titlul „Almaviva sau Precauția inutilă”. Această capodoperă a fost compusă de geniul rossinian în numai 20 de zile. în ciuda acestui fapt, poate că în nici o altă operă rossiniană teatrul și muzica nu coexistă atât de perfect, interpretarea trebuind să se supună actoriei și vocalității deopotrivă.
Spectacolul de sâmbătă de la Opera Brașov va fi prezentat în „haine” noi, scenografia și costumele fiind gândite într-o nouă viziune de scenografa Rodica Garștea. Regia artistică poartă semnătura lui Carmen Dobrescu, iar conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Dorel Munteanu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. în distribuție, soliștii: Lăcrămioara Schuller, Mihai Irimia, Adrian Mărcan, Ștefan Schuller (București), Petru Burcă (Opera Națională Cluj), Gabriela Hazarian, Nicolae Zaharia, Aurel Aron, Cristian Dicu. își dau concursul orchestra și corul Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.