„Bărbierul din Sevilla” deschide luna martie la Opera Brașov!

Sâmbătă, 2 martie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă așteptăm la spectacolul cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe un libret semnat de Cesare Sterbini.
Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea doar 26 de ani, inspirându-se din una dintre nuvelele lui Beaumarchais și devenind, foarte rapid, un reper al bel canto-ului. Titlul original al lucrării a fost „Almaviva, o sia l’inutile precauzione”.
Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.
Iată-l pe Figaro, cel mai renumit frizer din Sevilla, un factotum și un bun susținător al Contelui Almaviva. Cu toate acestea, Contele nu este preocupat de înfățișarea lui: vrea ca Figaro să-l ajute să câștige inima Rosinei. Dacă nu ar fi fost dr. Bartolo, tutorele Rosinei, care a „îndrăgit” averea ei destul de mare… și o curtează asiduu. în acest scop, el l-a angajat complice pe Don Basilio, profesor de muzică, care nu face altceva decât să producă haos!
în distribuție, soliștii Operei Brașov: Lăcrămioara Schuller (25 de ani de la debutul pe scena Operei Brașov) – Rosina, Mihai Irimia – Contele Almaviva, Iordache Basalic (Opera Națională București) – Figaro, Ștefan Schuller –Bartolo, Dan Popescu – Basilio, Gabriela Hazarian – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul, Dorin Iuga – Ambrogio. Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Carmen Dobrescu. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla dirijorul Mircea Holiartoc. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Dirijorul Corului Operei Brașov: Leonard Boga. își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Regia tehnică: Marilena Aldea.

 Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral

în stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.