Baletul Operei Brașov

A fost înființat în anul 1953. Asigură activitatea artistică, atât ca trupă a secției – Estrada cât și ca Ansamblu de Balet al Operei Brașov. Din 1965 și până în prezent, acest compartiment capătă valențe profesioniste prin cooptarea absolvenților de licee de coregrafie din Cluj și București. Are în componență soliști balerini și balerini.

O stagiune pentru Baletul Operei Brașov
Pe parcursul stagiunilor, Baletul Operei Brașov a luat parte la realizarea artistică a spectacolelor din cadrul instituției (opere, operete, concerte și spectacole pentru copii). Datorită înaltului nivel profesional, compartimentul de balet își permite abordarea unor lucrări cu grad diferit de dificultate, din toate stilurile: clasic, modern și contemporan.

MEMBRII BALETULUI

Soliști balet:
1. Branea Anca Simona
2. Coșeriu Iuliana Sofia
3. Mezei Maria Ramona
4. Rotundu Cristina Ionela
5. Condoiu Melania
6. Dane Claudiu-Marian
7. Fotescu Alexandru
8. Mirea Dorin-Nicolae
9. Scriminț Adrian
10. Dascălu Ștefan

Balerini:
11. Drăgan Maria Diana
12. Enăcache Cosmina Meda
13. Mirică Valentina
14. Moldoveanu Anca-Miruna
15. Pop Eugenia Mihaela
16. Sasu-Galian Nicoleta
17. Simion Adriana
18. Scriminț Alexandra
19. Boancă Anamaria
20. Sut-Gherman Raluca
21. Rada Matei
22. Toma Constantin Eduard

Personalități care au colaborat cu Baletul Operei Brașov
Mercedes Pavelici, Marius Zirra, Oleg Danovski, Gheorghe Ștefan, Francisc Valkay, Bela Balogh, Alexa Mesincescu, Mihai Mândruțiu, Adina Cezar, Vasile Marcu, Edina Papo, Nermina Damian, Ioan Dorin Coșeriu, Răzvan Mazilu, Cristina Uță, Horațiu Cherecheș, Corina Dumitrescu.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.