„Anatoly”, câștigători ai secțiunii Concertul Anului- Premiile Anului 2019 în Cultură la Brașov

Cvintetul vocal „Anatoly” al Operei Brașov este câștigător al secțiunii Concertul anului, în cadrul evenimentului Premiile Anului 2019 în Cultură la Brașov, organizat de Consorțiul Cultural Corona. Premiul a fost acordat marți seara, 25 februarie 2020, într-o Gală găzduită de Centrul Multicultural al Universității Transilvania.
Câștigătorii au fost desemnați pe baza voturilor exprimate online de către publicul brașovean, respectiv a notelor acordate de către trei personalități ale artei contemporane și ale managementului cultural din afara Brașovului, ale cărui opțiuni au avut și în acest an o pondere de 50%. Juriul acestei ediții a fost format din Silvia Antigona Rogozea, curator și director de programe la Muzeul Național de Artă Contemporană, Ciprian Anghel Ștefan, directorul general al Complexului Național Muzeal ASTRA și președinte al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, și Luminița Arvunescu, realizator Radio România Muzical și președinta Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România.
„Aseară am trăit bucuria de a fi câștigătorii secțiunii CONCERTUL ANULUI din cadrul evenimentului Premiile Anului în Cultură la Brașov, organizat de Consorțiul Cultural Corona. Un premiu ce ne onorează și pe care îl simțim ca o recunoaștere a activității noastre concertistice pentru cei aproape 20 de ani de neîntreruptă activitate. Intitulat «Fulgi de Colind», concertul este atât o idee muzicală marca ANATOLY, cât și munca unei întregi echipe fără de care rămâneam la stadiul de simplă idee… Dorim să mulțumim tuturor celor implicați: organizatorilor – Primăria Municipiului Brașov, Operei Brașov și Asociației Culturale ANATOLY, partenerilor – Teatrul «Sică Alexandrescu», libris.ro și Colegiul de Onoare al Brașovului, Parohia Ortodoxă TRIAJ pentru tot sprijinul, precum și artiștilor invitați: Mădălina Bourceanu, Theodora Ciurezu, Anca Preda, micului grup de colindători ANATOLY junior și micuțelor balerine, tuturor partenerilor media și, nu în ultimul rând, publicului nostru” – mărturisesc, la ceas de bucurie, cei cinci muzicieni brașoveni  (Andrada Mureșan – alto, Gabriel Baciu – tenor I, Ciprian Cucu – tenor II, Ciprian Țuțu – bariton și Marius Modiga – bas), cei care formează Cvintetul vocal „Anatoly”.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.