„Amadeus – Gottlieb” – premieră extraordinară la Opera Brașov

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 20 februarie 2016 și duminică, 21 februarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov la premiera piesei „Amadeus – Gottlieb” după Peter Shaffer și Scrisorile lui Mozart. „Amadeus – Gottlieb” este un spectacol complet, grandios, unic. O piesă de teatru devenită celebră, după care s-a realizat, în 1984, și faimosul film „Amadeus” în regia lui Milos Forman, câștigător a numeroase premii Oscar
Spectacolul îmbină teatrul cu momente muzicale excepționale din lucrările genialului Mozart: „Nunta lui Figaro”, „Răpirea din Serai”, „Don Giovanni”, „Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră”, „Recviem”, dar și „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi, care subliniază punctele-cheie în desfășurarea piesei. în această seară ne vom bucura de participarea extraordinară a actorilor Marius Bodochi, în rolul Salieri și a lui Răzvan Oprea, în rolul Mozart – de la Teatrul Național București.
Montarea de la Opera Brașov va fi semnată de unul dintre cei mai aparte regizori ai noului val, Marcel Țop, scenografia aparține Rodicăi Garștea (scenograf al Operei Brașov). Dirijor va fi maestrul Ciprian Teodorașcu de la București, la pian se va afla Ovidiu Mezei. își dau concursul soliștii Operei Brașov: Valentina Mărgăraș, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Lorand Cristian, dar și Filip Panait (București), precum și Cvartetul „Gaudeamus” al Filarmonicii Brașov.
„Această nouă mizanscenă a piesei celebre scrisă de Peter Shaffer, în special datorită producției hollywoodiene cu același nume, propune publicului trei apologii. Trei puncte de vedere, trei apărări: apărarea lui Salieri, apărarea lui Mozart și a treia – apărarea Muzicii – ca reprezentare a sublimului. în jurul acestor trei entități este construit spectacolul «Amadeus». Nu în jurul invidiei unui individ talentat, Salieri, față de un individ genial, Mozart, fapt speculat enorm în jurul subiectului Mozart-Salieri. Au curs tone de cerneală, celuloid, maculatură în jurul acestei relații care are ca subiect central invidia subiectivă a unui om față de altul”, afirmă regizorul Marcel Țop.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se pun vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.