Ramona Mezei – mișcare scenică

În perioara 1986 – 1992, urmează cursurile Liceului de Coregrafie din Cluj-Napoca. Se specializează în balet clasic, balet contemporan, dans de caracter, dans istoric, dans popular, dans modern, pian, istoria muzicii, istoria baletului, grimma.
Din 1993, Ramona Mezei este solistă de balet a Operei Brașov.
A dansat în numeroase spectacole de balet: „La serva padrona”, „Divertisment coregrafic”, „Carele în flăcări”, „Drumul”, „Simfonia fantastică”, „Magazinul cu păpuși”, „Bolero”, „Tablouri dintr-o expoziție”, „Carmen”, „Giselle”, „Les petits riens”, „Coppelia”, „Tanzen mit Mozart”, „L’Heure d’Or de Paris”, „Meșterul păpușar”, „Degețica”, în spectacole pentru copii: „Micuța Dorothy”, „Bimbo și Pantera Roz”, „Gulliver în Țara Piticilor”, „Hansel și Gretel”, în spectacole de operă și operetă: „Don Pasquale” de G. Donizetti, „Carmen” de G. Bizet, „Traviata” de G. Verdi, „Paiațe” de R. Leoncavallo, „Căsătoria secretă” de D. Cimarosa, „Contesa Maritza” și „Silvia” de E. Kalman, „Vânzătorul de păsări” de K. Zeller, „Țara Surâsului” și „Văduva veselă” de Fr. Lehar, „Sânge vienez” și „Liliacul” de J. Strauss – fiul, „Bună seara, domnule Kalman!”.
Semnează coregrafia sau mișcarea scenică pentru spectacolele: „Prin lumea muzicii de film”, „Nota zero la purtare”, „Contesa Maritza”.
Este asistentă de coregrafia pentru spectacolele: „Degețica”, „Meșterul păpușar”, „Coppelia”, „Les petits riens”, „Tanzen mit Mozart”, „L’Heure d’Or de Paris”, „Crai Nou”, „Voievodul țiganilor”.
De-a lungul carierei a dansat pe multe scene din România, dar și din Italia, Germania, Austria, Elveția, în cadrul unor turnee europene.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.