CHERECHEȘ Horațiu – coregraf

Născut pe 22 Iunie 1969, la Câmpia Turzii. Studiază la Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca, iar apoi, în 2010, obține licența la Universitatea „Gheorghe Dima” în Artele Spectacolului. Aprofundează studiile cu prilejul unei burse la Academia de Dans Paris Center, Franța.
în perioada 1988 – 1990 este demi-solist la Opera Națională Română București, iar în următorii doi ani este solist la Opera din Nice, Franța. Din 1992, este prim-solist la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.
Interpretează numeroase roluri principale în spectacole de balet: Siegfried în „Lacul lebedelor”, Albert – „Giselle”, „Bayadera”, Albert – „Coppelia”, Prințul – „Spărgătorul de nuci”, Phebus – „Cocoșatul de la Notre Dame de Paris”, Basil – „Don Quijotte”, Mercutio – „Romeo și Julieta”, „Spectrul trandafirului”, „Paquitta”, „Chopiniana”, Prințul – „Cenușăreasa”, Desire – „Frumoasa din pădurea adormită”, „Carnaval la Veneția”, D’Artagnan – „Cei trei mușchetari”, Sclavul favorit – „Șeherezada” Pinocchio – „Pinocchio”, Dionisos – „Legendele grecești”, Peer Gynt – „Peer Gynt”, Max – „Max și Moritz”, Arlechino – „Arlechinada”, Puiu Faranga – „Ciuleandra”, Mowgli – „Mowgli”, „Raymonda”, alături de alte personaje cărora le-a dat viață în diverse lucrări coregrafice.
Semnează coregrafiile pentru spectacolele: „Agon”, „Traversee”, „îngeri”, „Eva”, „Interferențe”, „Pasiuni”, „Inocenta”, „Wind”, „L’heure d’or de Paris”, „Romeo și Julieta”.
Colaborează cu teatre din țară și străinătate: Iași, Galați, Sibiu, Timișoara, București, Chișinău, Siracuza, Budapesta, Salonic, Novi Sad, Japonia și Canada.
Este decorat de Statul Român cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.