BĂLĂȘESCU Cristian – tenor

Cristian Bălășescu este născut în 1970, la Brăila. în orașul de pe malul Dunării și-a început desăvârșirea vocală în cadrul Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”, la clasa de canto clasic, sub îndrumarea profesoarei Mariana Iordache. în cadrul Universității „Hyperion”, între anii 1994 – 1996, frecventează cursurile la Facultatea de Arte din Galați, secția canto, clasa prof. Georgeta și Emil Pinghiriac. Ulterior, în anul 2009, este absolvent al Universității „George Enescu” din Iași, Facultatea de Interpretare Artistică, specializarea canto, clasa prof. Corneliu Solovăstru. în 2004 urmează cursuri de măiestrie interpretativă pentru cântăreți de operă oferite de tenorul Toma Popescu, iar în 2007, master de măiestrie vocală susținut de soprana Renee Corenne. I-a avut profesori de canto pe Corneliu Murgu, Mariana Nicolesco, Toma Popescu, Rene Corenne, Pompeiu Hărășteanu, Corneliu Solovăstru, Emil și Georgeta Pinghiriac, Mariana Iordache.
în 2001, este finalist al Concursului Internațional de Canto „Hariclea Darclee”, Brăila. Din 2006 este solist al Operei Naționale Române din Timișoara. Măiestria interpretativă a tenorului Cristian Bălășescu i-a adus colaborări cu diverse instituții naționale: Opera Națională Română București, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Română Iași, Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Filarmonica „George Enescu” București, Filarmonica de Stat Arad, Filarmonica Brașov, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Moldova Iași. Pe scena Operei Brașov l-ați putut vedea interpretându-l pe Manrico din „Il Trovatore” de G. Verdi. Abordează și roluri în comedia muzicală, teatrul muzical pentru copii, revistă și estradă.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.