‹ Înapoi: Spectacole

STABAT MATER

STABAT MATER

Concert vocal-simfonic de G. Rossini

Miercuri, 9 aprilie 2014, orele 19.00, sala PATRIA

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Dirijor cor: CIPRIAN ŢUŢU

Corul şi Orchestra Operei Braşov
Corul „Gheorghe Dima” al Universităţii „Transilvania” Braşov

Gioacchino Rossini este cunoscut în rândul melomanilor prin lucrările sale pline de vervă şi culoare, aparţinând genului muzical – OPERĂ – de unde îi vine de altfel şi marea sa celebritate. „Stabat Mater” este una dintre putinele lucrări ale lui Rossini care face parte din genul sacru. Este deosebit de apreciată în întreaga lume prin melodica inspirată şşi caracterul dramatic bine evidenţiat în scriitura vocal-instrumentală.
„Stabat Mater”- prin muzica sacră închinată Maicii Domnului îndurerate după crucificarea Fiului, invită ascultătorul la o reflexie, o meditaţie asupra patimilor Maicii Domnului. Fiecare dintre noi simţim nevoia la reculegere spirituală, nevoie care creşte în special în perioada Sărbătorilor de Paşte, acesta fiind şi motivul programării spectacolului în acest spaţiu temporal.
Concertul vocal –simfonic de la Sala Patria, oferit de Opera Braşov este un spectacol
extraordinar nu numai prin emoţiile transmise prin componistică dar şi prin distribuţia de
excepţie a soliştilor: o soprană de o sensibilitate specială şi o voce perfect potrivită genului sacru - CRISTINA RADU - alături de o mezzosoprană renumită în ţară şi în afară - CARMEN TOPCIU, un tenor răsfăţat de publicul braşovean - LIVIU IFTENE şi un valoros bass invitat de la Opera Naţională din Cluj – PETRU BURCĂ.
Un alt element ce creşte spectaculozitatea evenimentului este CORUL OPEREI BRAŞOV condus de CIPRIAN ŢUŢU cu cei 53 de membri ai săi, dintre care 16 studenţi ai Facultăţii de Muzică din Braşov, dăruind suflul tinereţii şi bucuria lor de afirmare.
TRAIAN ICHIM, tânărul dirijor al Operei Braşov este „mâna” forte dar sensibilă ce armonizează perfect munca şi talentul, oferind un spectacol remarcabil.

   Text: Cornelia Petre

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la Opera Braşov, Str. Bisericii Române nr. 51, tel 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de spectacol, la Sala PATRIA.

Scris joi, 3 aprilie 2014

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov