‹ Înapoi: Spectacole

Premieră: L'HEURE D'OR DE PARIS

Premieră: L'HEURE D'OR DE PARIS

Sâmbătă, 1 februarie 2014, ora 18.30, Sala Operei

L’HEURE D’OR DE PARIS
Balet pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns şi colaj de chansonete franceze

Regia şi coregrafia: HORAŢIU CHERECHEŞ (Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa)
Asistent coregrafie: RAMONA MEZEI

„L’heure d’or de Paris”, pe muzica compozitorilor clasici francezi şi un colaj al celebrilor cântăreţi francezi, libretul şi coregrafia semnate de Horaţiu Cherecheş, este un spectacol de balet neoclasic.
Arta a fost întotdeauna modalitatea de transcendere spre lumea spiritului, dincolo de cotidianul material al acestei existenţe efemere, iar „harul” sau darul creaţiei a îmbrăcat în practică o mulţime de forme de manifestare în încercarea omului de a ajunge şi a atinge lumea minunată a spiritului; că este vorba de creaţia ştiinţifică, literară, artistică, monumentală, muzicală sau coregrafică. „L’heure d’or de Paris” îşi propune să pună în scenă această temă.
Fundamentele coregrafiei spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecţiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mişcării şi decorului, pe muzică cântată live.
Spectacolul îşi propune „o conştientizare a năzuinţelor fiecărui individ care îşi doreşte tot mai mult de la sine însuşi, prin depăşirea propriilor limite, conştientizare corelată cu nevoia de evoluţie spirituală realizată şi prin intermediul înţelegerii superioare a valorilor spirituale ale artei, ca oglindă a realităţilor cotidiene dar şi metodă de a trece dincolo de cotidianul material spre valorile spiritului absolut”, spune Horaţiu Cherecheş, regizorul şi coregraful acestui spectacol.

Cu: RAMONA MEZEI, IULIA COŞERIU, ANCA BRANEA, CRISTINA ROTUNDU, MIHAELA FĂRCĂŞANU, DIANA DRĂGAN, MEDA ENĂCACHE, ALEXANDRA SCRIMINŢ, MELANIA CONDOIU, NICOLETA SASU, LILIANA ŢĂRÂNCĂ, GENOVEVA BREAZ, MIRUNA MOLDOVEANU, NICOLETA RIONESEI, ADRIANA SIMION, DORIN MIREA, ADRIAN SCRIMINŢ
Invitaţi de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa:
HORAŢIU CHERECHEŞ, SERGIU DAN, ADRIAN MIHAIU, MIHAI PÂSLARU

Chansonete interpretate de:
DANIELA VLĂDESCU (Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa)
ANDA POP, CRISTINA RADU, ALEXANDRU AGHENIE, LIVIU IFTENE, CRISTIAN FIERARU

Regie scenă: DAN ANTIPA
Maestru lumini: MARIANA DAVID
Maeştri sunet: CRISTINA BUGA, CONSTANTIN TODIRENCHI

   Preţ bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

Scris luni, 13 ianuarie 2014

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov