‹ Înapoi: Spectacole

PAIAŢE şi CAVALLERIA RUSTICANA

PAIAŢE şi CAVALLERIA RUSTICANA

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Spectacol de PAŞTE, într-o distribuţie de excepţie:

PAIAŢE
Operă în două acte de Ruggiero Leoncavallo

CAVALLERIA RUSTICANA
Operă într-un act de Pietro Mascagni

Dirijor: Giuseppe Carannante (Italia)
Regia: Cristian Mihăilescu
Coregrafia: Nermina Damian

Acum, cu puţin înaintea unei sărbători atât de preţuită de români, Învierea Domnului, Opera Braşov vă invită, la o seară de adâncă încărcătură emoţională.
„Paiaţe” şi „Cavalleria Rusticana”, două titluri într-un singur spectacol, Ruggiero Leoncavallo şi Pietro Mascagni, doi compozitori, exponenţi ai verismului - ultima epocă romantică italiană – două lucrări celebre care figurează în repertoriul curent al teatrelor de gen, mereu jucate în această formulă.
Acţiunea din „Cavalleria Rusticana” se petrece chiar în ziua de Paşte, la sfârşitul anilor 1890. Este principalul motiv pentru care a fost aleasă, acum, pentru un spectacol înaintea acestei mari sărbători religioase.
Opera lui Mascagni, într-un singur act, are o temă, o idee comună: drama - care a fost şi va rămâne un crâmpei din viaţa reală. Ce femeie îndură uşor chinul de a fi părăsită de bărbatul iubit, pentru o alta mai frumoasă, mai ademenitoare! Nici Santuzza din „Cavalleria Rusticana” nu-l poate lăsa pe Turiddu, Lolei... Îl pierde însă, pentru totdeauna, în braţele morţii...
În „Paiaţe”, Leoncavallo a dorit şi a reuşit să ofere spectatorilor, o frântură din viaţa artiştilor care, dincolo de scenă, se confruntă cu dureri şi bucurii, aceleaşi cu ale publicului său.
„Paiaţe” şi „Cavalleria Rusticana”, două titluri într-un singur spectacol - cu invitaţii noştri speciali: dirijorul Giuseppe Carannante venit din patria muzicii şi tenorul Alfredo Pascu de la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” – Bucureşti, alături de Ştefan Ignat (Opera Naţională Bucureşti) şi artiştii Operei Braşov: Anda Pop, Adrian Mărcan, Liviu Iftene – în PAIAŢE

şi

Ioana Mărgărit, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Valentin Marele - în CAVALLERIA RUSTICANA.

CORUL, BALETUL şi ORCHESTRA OPEREI BRAŞOV

 

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei pentru studenţi, elevi, pensionari

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marţi – Vineri 10 - 17.

Scris duminică, 21 aprilie 2013

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov