‹ Înapoi: Spectacole

PAIAŢE şi CAVALLERIA RUSTICANA, înainte de Paşte, la Opera Braşov

PAIAŢE şi CAVALLERIA RUSTICANA, înainte de Paşte, la Opera Braşov

Sâmbătă, 12 Aprilie 2014, ora 18.30, Sala Operei

I PAGLIACCI (PAIAŢE ) - Operă de Rugierro Leoncavallo

Dirijor: CRISTIAN OROŞANU
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU
Coregrafia: NERMINA DAMIAN


Solişti:
Anda Pop, Cristian Mogoşan (Opera Naţională Cluj), Lucian Petrean, Adrian Mărcan, Cristian Dicu (debut)

şi

CAVALLERIA RUSTICANA - Operă de Pietro Mascagni

Solişti:
Asineta Răducan, Alfredo Pascu (Bucureşti), Oleg Ionese (Opera Naţională Cluj), Carmen Topciu (debut), Cristina Roşu

Acum, cu puţin înaintea unei sărbători atât de preţuită de români, Opera Braşov vă invită, cu aceste celebre lucrări, la o seară cu adâncă încărcătură emoţională.
„Cavalleria Rusticana” şi „Paiaţe”, două titluri într-un singur spectacol, Pietro Mascagni şi Ruggiero Leoncavallo, doi compozitori, exponenţi ai VERISMULUI - ultima epoca romantică italiană. Acţiunea din „Cavalleria Rusticana” se petrece chiar în ziua de Paşte (la sfârşitul anilor 1890). Este principalul motiv pentru care a fost aleasă, acum în preajma acestei mari sărbători religioase.
În acest spectacol găsim o temă, o idee comună: drama - care a fost şi va rămâne un crâmpei din viaţa reală – acesta însemnând, de fapt, verism.

Ce femeie îndură uşor chinul de a fi părăsită de bărbatul iubit, pentru o alta mai frumoasă, mai ademenitoare! Nici Santuzza din „Cavalleria Rusticana” (excelent interpretată de mezzosoprana Asineta Răducan) nu-l poate lăsa pe Turiddu, Lolei (debut pentru extraordinara mezzosoprana Carmen Topciu)… Îl pierde însă pentru totdeauna, în braţele morţii.
Preferinţa pentru contraste violente,o găsim şi în „Paiaţe” (I Pagliacci). Aici publicul, care la început se amuză, începe să-şi dea seama că pe scenă se petrece o dramă adevărată. Comedia care se apropie atât de tragic de conflictul real din viaţă, duce la paroxism durerea lui Canio care îşi ucide soţia, Nedda (în rol, un nume remarcabil al Operei Braşov – soprana Anda Pop) dar şi pe iubitul ei. Paiaţa, nimeni altul decât acest Canio, interpretat de îndrăgitul tenor Alfredo Pascu se adresează, zdrobit de durere, spectatorilor: „Plecaţi acum, comedia s-a sfârşit!”.

Plecăm ... dar... mereu ne întoarcem la OPERĂ pentru că noi, spectatorii, ştim să ascultăm, ştim să simţim bucuria.

Orchestra și Corul (dirijor cor: Ciprian Țuțu) Operei Brașov

Text: Cornelia Petre

   Preţ bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 7 aprilie 2014

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov