‹ Înapoi: Spectacole

Opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, premiera acestui final de stagiune

Opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, premiera acestui final de stagiune

În cadrul Studioului Experimental de Operă, va avea loc sâmbătă, 20 iunie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, premiera spectacolului cu opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, o producție realizată în triplu parteneriat: Opera Brașov, Universitatea Națională de Muzică București și Universitatea „Transilvania” din Brașov - Facultatea de Muzică. Vor participa în spectacol studenți, masteranzi și doctoranzi ai celor două instituții de învățământ superior artistic. Este o generoasă inițiativă a Operei Brașov de a da ocazia viitorilor artiști lirici să evolueze pe o scenă profesionistă de spectacol. Regia artistică aparține Andei Tabacaru Hogea, scenografia este semnată de Rodica Garștea. La pian: Ovidiu Mezei. În distribuție: studenții Universității Naționale de Muzică București - Mădălina Barbu (Regina Nopții), Filip Panait (Sarastro), Andrei Pleşca (Tamino), Bogdan Podlovski (Papageno), Daniela Cârstea (Papagena), Valentin Trandafir (Monostatos), Rodica Ştefan (Doamna 1), Cristina Vasilache (Doamna 2), Andreea Iftimescu (Doamna 3), Ionuţ Boancheş (Preot 1), Daniel Pascariu (Preot 2) și studenții Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” - Mădălina Bourceanu (Pamina), Adnana Gavrilă (Copil 1), Daniela Valerica Munteanu (Copil 2), Corina Purcărea (Copil 3).
Prima reprezentație a operei „Flautul fermecat” a avut loc la Theater auf der Wieden din Viena, în anul 1791 – ultimul an de viață al compozitorului austriac. Succesul a fost răsunător. Colaborarea dintre W.A. Mozart și libretistul Emanuel Schikaneder a fost perfectă, amândoi realizând o operă ce se adresa oamenilor simpli, nu doar aristocraților din palatele vieneze. Operă –basm, dar și operă cu idei filosofice profunde și puternic moralizatoare, „Flautul fermecat” a devenit, de mai bine de două secole, unul dintre cele mai îndrăgite titluri din istoria universală a muzicii de operă.
   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 15 iunie 2015

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov