‹ Înapoi: Spectacole

IL TROVATORE (TRUBADURUL)

IL TROVATORE (TRUBADURUL)

Operă de G. Verdi

Sâmbătă, 22 Martie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: Traian Ichim
Regia: Anda Tabacaru Hogea
Scenografia: Rodica Garştea
Miscarea scenica: Nermina Damian
Dirijor cor: Ciprian Ţuţu
Instructor de lupte: Bogdan Bălăşcău

Distribuţia:
Cosmin Marcovici (Manrico), Ioana Mărgărit (debut Leonora), Lucian Petrean (Contele de Luna), Gabriela Hazarian (debut Azucena), Marian Reşte (Ferrando), Maria Petcu-Catrina (Ines), Claudiu Bugnar (Ruiz)

Corul şi Orchestra Operei Braşov

Dramă în patru acte. Libret: Salvatore Cammarano, după tragedia lui Antonio Garcia Gutierrez. Premiera: 19 ianuarie 1853 la Roma, Teatrul Apollo. Premiera de la Opera Braşov: noiembrie 2013.
„Trubadurul”, cea de-a doua operă din trilogia verdiană numită şi „trilogia populară” („Rigoletto”, „Il Trovatore”, „Traviata”) continuă să impresioneze publicul din marile săli de operă ale lumii şi astăzi, la fel ca în trecerea celor 160 de ani de la premieră.
Cu o echipă atât de valoroasă a artiştilor şi mentorilor săi, cu un regizor renumit ANDA TABACARU HOGEA, un dirijor încercat de multe alte premiere – TRAIAN ICHIM, Opera Brasov înscrie în repertoriul său „Trubadurul”, reuşind încă o dată să urce multe trepte pe scara valorilor naţionale şi internaţionale.
„Iubire şi sânge” în „Trubadurul”, am putea rezuma în doar două cuvinte, acţiunea acestui celebru titlu, o adevărată dramă a secolului XV dar şi cea mai romantică dintre operele maestrului.
Lucrarea cuprinde, pe de o parte, o viziune sângeroasă, războinică iar pe de altă parte, una poetică, luminoasă.
Personajul central, Azucena, o eroină controversată, roasă de dorinţa de răzbunare dar în acelaşi timp, mamă iubitoare pentru acel care nici măcar nu îi este fiu, stă în faţa unui trio (Leonora, Manrico, De Luna), personaje visătoare, iubitoare, deşi aflate într-o lume sumbră, neprietenoasă, o lume plină de lupte şi răzbunări. Cei doi tineri, Manrico şi De Luna, o iubesc cu ardoare pe Leonora. Ei se confruntă continuu pentru ea. Manrico reuşeşte totuşi împins de o forţă supranaturală să îşi cruţe rivalul în duel.
Lumini şi umbre, violenţă dusă la paroxism dar şi spirit de sacrificiu dus la jertfa supremă...
Iată cu ce invită artiştii Operei Braşov, publicul devenit, pe bună dreptate, mai iubitor, mai pretenţios, mai valoros.
Povestea de un romantism de-a dreptul sfâşietor, fapte, trăiri, sentimente de iubire şi răzbunare, lacrimi şi suspans magistral ilustrate pe o scenă de operă... intens trăite într-o sală de Operă, graţie artiştilor Operei Braşov, toate... sâmbătă, 22 martie 2014, începând cu orele 18.30.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preţ bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

* Spectacolul se joacă cu casa închisă!

Scris luni, 17 martie 2014

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov