‹ Înapoi: Spectacole

COSI FAN TUTTE

COSI FAN TUTTE

Operă bufă în 2 acte de W. A. Mozart

Sâmbătă, 8 martie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TIBERIU SOARE
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU
Scenografia: RODICA GARŞTEA

Ce cadou poate fi mai potrivit, de 8 Martie, decât un week-end la Operă? Să sărbătorim împreună graţia, frumosul, feminitatea!

„Cosi Fan Tutte” a avut premiera absolută la Burgtheater din Viena, pe 26 ianuarie 1790, pe un libret al aceluiaşi colaborator al lui Mozart, Lorenzo da Ponte.
Trăind într-o epocă în care moravurile se strecurau în toate mediile sociale, Mozart se opreşte, în „Cosi Fan Tutte” asupra unui subiect prezent şi în alte opere ale sale: infidelitatea partenerilor. Dacă în „Nunta lui Figaro” şi „Don Giovanni” subiectul se axează pe infidelitatea bărbaţilor, în „Cosi Fan Tutte”, rolurile se vor inversa.
Doi logodnici îşi preamăresc dragostea şi fidelitatea în faţa lui Don Alfonso, un celibatar, care se arată sceptic în faţa acestei realităţi. El va pune pariu cu cei doi bărbaţi, că în cel mai scurt timp, le va putea dovedi infidelitatea logodnicelor lor, foarte tinerele şi neexperimentatele domnişoare, nefăcând excepţie de la regula firească. În final, Don Alfonso reuşeşte să-i împace pe tineri, după ce le dăduse o lecţie, sfătuindu-i că-i bine să ştii să iei lucrurile aşa cum sunt. În definitiv, „cosi fan tute” („aşa fac toate”).
La pupitrul Orchestrei Operei Braşov, se va afla cea mai aclamată baghetă a tinerei generaţii de muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare.

Solişti:
ANDA POP (debut), CARMEN TOPCIU (debut), CORINA KLEIN, VALENTIN MARELE, MIHAI IRIMIA, MARIAN REŞTE (debut)

CORUL (dirijor cor: Ciprian Țuțu) ŞI ORCHESTRA OPEREI BRAŞOV

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 3 martie 2014

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov