‹ Înapoi: Spectacole

BOEMA

BOEMA

Operă în 4 acte de G. Puccini 

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014, ora 18.30, Sala Operei Braşov

Dirijor: Traian Ichim (debut)
Regia: Carmen Dobrescu
Scenografia: Horia Popescu
Asistent regie: Nermina Damian

Dirijor cor: Ciprian Țuțu

Libret: Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica, după romanul „Scenes de la vie de boheme” de Henri Murger
Premiera: Torino, februarie 1896

Acţiunea se desfăşoară la Paris, spre 1830.

Ianuarie 2014 - în Sala Operei din Braşov, o suită de întâmplări din viaţa boemei artistice din Paris, în cea mai melodioasă operă a lui Puccini, cu multe şi fericite debuturi: dirijorul Traian Ichim, soprana Cristina Radu în rolul Mimi, tenorul Mihai Irimia în rolul poetului Rodolfo, bass-baritonul Marian Reşte în rolul muzicianului Schaunard, alături de consacraţii solişti care şi-au demonstrat de zeci de ori talentul în „La Boheme”: Valentina Mărgăraş (rol Musetta), Valentin Marele
(pictorul Marcello), Cristian Fieraru (Benoît, proprietarul) şi baritonul SIMONFI SANDOR, invitat de la Opera Naţională Cluj (filozoful Colline).
Întreaga operă este un emoţionant poem de dragoste, reuşind să păstreze nealterată afecţiunea publicului în aceşti 118 ani trecuţi de la premieră.
Puccini a lucrat cu mare pasiune la această operă, mărturisind că, odată cu finalul dramatic, a avut senzaţia că „i-a murit unul dintre copii”.
„Boema” pucciniană (1896), aproape contemporană cu „Boema” lui Leoncavallo, rămâne o mărturie unică de tandreţe şi lirism, continuând spiritul melodramei lirice italiene.
În mansarda pariziană, în ajunul Crăciunului, patru prieteni, îmbinând, în stil boem, poezia, pictura, muzica şi filozofia, par să treacă greutăţile vieţii cu entuziasmul lor, specific tinerilor intelectuali. Aduc merinde, ,,organizează un festin şi se arată indignaţi de moralitatea bătrânului proprietar când acesta le cere chiria. Nu rămân însă indiferenţi la apariţia tinerei şi delicatei vecine, Mimi, când aceasta bate timid la uşă, cerând o lumânare aprinsă să-şi poată găsi cheia de la camera ei.
Povestea tinerilor rămaşi uniţi în trăirile iubirii şi durerii, continuă pe scena Operei Braşov, într-un regal artistic oferit de Puccini, cu extraordinara sa putere a compoziţiei, Traian Ichim cu talentul şi experienţa artei dirijatului, susţinuţi de vocile şi interpretarea minunaţilor solişti aflaţi în distribuţia din sâmbăta de 25 Ianuarie 2014.

CORUL şi ORCHESTRA OPEREI BRAŞOV

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române, nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi sâmbăta, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Text prezentare: Cornelia Petre

* Opera Braşov nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventualele schimbări ale distribuţiei de ultim moment, apărute din cauze obiective.

Scris luni, 20 ianuarie 2014

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov