‹ Înapoi: Spectacole

BĂRBIERUL DIN SEVILLA, la sfârşitul acestei săptămâni, pe scena Operei Braşov

BĂRBIERUL DIN SEVILLA, la sfârşitul acestei săptămâni, pe scena Operei Braşov

Operă în trei acte de Gioacchino Rossini

Sâmbătă, 25 Mai 2013, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TRAIAN ICHIM

Regia: CARMEN DOBRESCU

Scenografia: HORIA POPESCU

În distribuţie: Lăcrămioara Schuller, Cristina Roşu, Liviu Iftene, Ştefan Ignat (Opera Naţională Bucureşti), Octavian Dumitru (Opera Naţională Iaşi), Petru Burcă (Opera Naţională Cluj), Marian Reşte, Aurel Aron

Corul şi Orchestra Operei Braşov

Libretul: Cesare Sterbini, după piesa cu acelaşi nume de Pierre Beaumarchais
Premiera: Roma, 1816

G. Rossini este cel ce deschide era romantismului italian şi aduce o adevărată revitalizare a spiritului teatral. Echilibrul dramaturgic, subiecte simple dar scriitura complexă pentru voci sunt repere ce vorbesc de genialitatea compozitorului şi de uşurinţa cu care creează capodopere.

Premiera a fost un fiasco, dar ca multe alte asemenea cazuri în istoria operei, „Bărbierul din Sevilla” nu numai că rezistă timpului dar rămâne şi un simbol al operei comice.
Figaro, bărbier, doctor, muzician şi poet... iubit de întreaga Sevilla, priceput cum este la toate, află că îndrăzneţul Conte Almaviva este îndrăgostit de tanara, bogata şi frumoasa Rosina. Fata este însă păzită cu străşnicie de tutorele ei, doctorul Bartolo, care intenţionează să se căsătorească cu ea, pentru a intra în posesia averii sale. Dar Rosina îl iubeşte pe Conte, care-i cântă serenade sub fereastră. Speranţele Contelui se află în mâinile vicleanului Figaro, care, ispitit de aurul promis, devine peţitorul Rosinei în favoarea Contelui. Figaro reuşeşte să împletească o adevărată pânză de păianjen şi, folosind nenumărate trucuri, îi uneşte în final pe cei doi îndrăgostiţi fără speranţe, chiar înainte ca Rosina să devină soţia doctorului Bartolo.

Cu acest subiect comic şi o muzică uluitoare, „Bărbierul din Sevilla” îşi păstrează neumbrită prospeţimea aproape două secole şi cu siguranţă... mult după...

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marţi - Vineri 10 – 17.

Scris luni, 20 mai 2013

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov