‹ Înapoi: Spectacole

Baletul „Carmen”, duminică, în spectacol extraordinar

Baletul „Carmen”, duminică, în spectacol extraordinar

Duminică, 23 octombrie 2016, publicul este invitat în Sala Operei, la ora 18.30, pentru a urmări un spectacol de balet inspirat de una din cele mai îndrăgite opere: „Carmen”. Astfel, Opera Brașov programează o „dublă” – vineri, opera cu acest titlu, de G. Bizet și duminică, oglinda acesteia, în pași de dans, baletul „Carmen”.
Compozitorul rus Rodion Scedrin a concentrat în scenariul său acțiunea și muzica lui Georges Bizet, creionând partituri solistice extrem de ofertante pentru balerini. Suita „Karmen” a fost compusă de către Scedrin în anul 1967 pentru soția sa, celebra balerina Maya Plisetkaya, și a inspirat coregrafi importanți de pe toate meridianele lumii. Lucrările compozitorilor J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella completează muzica din acest spectacol. Cele două personaje principale, Carmen și Don Jose, sunt puse în valoare prin momente solistice de mare sensibilitate și dramatism. Nu lipsesc momente de ansamblu încărcate de temperamentul muzicii spaniole. Vor da viață acestor personaje pasionale soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov: Anca Branea, Dorin Mirea, Lucian Bacoiu (Opera Națională Română Cluj-Napoca), Iulia Coşeriu, Dorin Coşeriu, Cristina Rotundu, Mihai Pâslaru, Adrian Scriminţ, Claudiu Dane, Genoveva Breaz. În rolul celui care dă viață gândurilor și trăirilor lui Don Jose – Lorand Cristian. Distribuția este completată de soliștii și baletul Operei Brașov. Participă membri ai Corului Operei Braşov. Coregrafia și regia spectacolului poartă semnătura lui Ioan Dorin Coșeriu.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Foto: InStudio Brașov

Scris luni, 17 octombrie 2016

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov