‹ Înapoi: Spectacole

„Poveste vieneză”, cadoul Operei Brașov de 8 Martie

„Poveste vieneză”, cadoul Operei Brașov de 8 Martie

Duminică, 8 martie 2015, de la ora 17.00, în Sala Operei, va fi prezentat spectacolul de balet „Poveste vieneză”, pe muzică de J. Strauss. Scenariul original și regia poartă semnătura lui Ioan Dorin Coșeriu, iar scenografia este creată de Rodica Garștea. Meritul istoric al lui Johann Strauss-fiul în muzica vieneză constă, în primul rând, în felul cum a conceput noul din atmosfera epocii şi a reuşit să exprime în imaginile specifice ale valorilor sale. El avea darul de a gândi în imagini muzicale, întruchipând în ele nevoia de nou.
Povestea noastră, de o cuceritoare simplitate, ne conduce în saloanele somptuase de bal, dinainte de război, când o frumoasă poveste de dragoste se înfiripă între EL şi EA. Timpul trece însă implacabil, războiul îi desparte şi după foarte mulţi ani revine nostalgia acelor vremuri de neuitat într-o scrisoare ce rememorează trecutul.
Cei doi se regăsesc la balul unde s-au cunoscut şi se avântă într-o adevărată sarabandă de muzică straussiană, în care vom fi martori ai dansurilor popoarelor europene, de la polka până la csardas. La sfârşit, valsul revine, căci el este cel ce a pus pecetea pe creaţia lui Strauss, revine de asemenea şi nostalgia iubirii; rămâne singură în scenă cu scrisoarea de aducere aminte...
În distribuție, invitații: Andreea Jura și Dan Haja de la Opera Națională Cluj și Claudiu Buldan de la Teatrul de Balet Sibiu, precum și soliștii de bale tai Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Dorin Coșeriu, Dorin Mirea, alături de ansamblul Operei Brașov.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.
Program: Luni - Vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 2 martie 2015

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov