‹ Înapoi: Spectacole

„Nunta lui Figaro” - o invitație de nerefuzat la Opera Brașov

„Nunta lui Figaro” - o invitație de nerefuzat la Opera Brașov

Sâmbătă, 28 mai 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov programează spectacolul cu opera comică „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes.
Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea. Din distribuția spectacolului, fac parte soliștii: Anda Pop, Lăcrămioara Schuller, Valentin Marele, Marian Rește (debut), Anca Manea (debut), Sonia Hazarian, Dan Popescu, Cristian Dicu, Andromeda Nemeș, Aurel Aron, Paul Tomescu, Mihaela Marele, Mariana Tomescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, regia spectacolului fiind semnată de Carmen Dobrescu. Costumele și scenografia aparțin Rodicăi Garștea. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preţ bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Scris luni, 23 mai 2016

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov