‹ Înapoi: Spectacole

„L'Heure d'Or de Paris“ - balet neoclasic la Opera Brașov

„L'Heure d'Or de Paris“ - balet neoclasic la Opera Brașov

Duminică, 13 martie 2016, de la ora 17.00, în Sala Operei, este programat spectacolul de balet „L’Heure d’Or de Paris” (Ora de aur a Parisului), pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns şi un colaj de chansonete franceze ale celebrilor cântăreți Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand, interpretate live de soliști ai Operei Brașov și de invitata specială, îndrăgita soprană Daniela Vlădescu.
„L’Heure d’Or de Paris” este un spectacol de balet neoclasic, având libretul și coregrafia semnate de binecunoscutul balerin Horațiu Cherecheș de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, pe care îl veți putea urmări dansând pe scena Operei Brașov. Coregrafia spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecţiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mişcării şi decorului, pe muzică cântată live.
„L’Heure d’Or de Paris” îşi propune „o conştientizare a năzuinţelor fiecărui individ care îşi doreşte tot mai mult de la sine însuşi, prin depăşirea propriilor limite, conştientizare corelată cu nevoia de evoluţie spirituală”, așa cum afirmă Horațiu Cherecheș. Alături de acesta, invitați vor mai fi balerinii Sergiu Dan, Adrian Mihaiu, Mihai Pâslaru, tot de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa. Din distribuție mai fac parte balerinii Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Mihaela Fărcășanu, Valentina Mirică, Miruna Moldoveanu, Alexandra Scriminț, Nicoleta Sasu, Liliana Țărâncă, Melania Condoiu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Dorin Mirea, Adrian Scriminț. Soliști vocali: Anda Pop, Cristina Radu, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Lorand Cristian. Asistent regie: Ramona Mezei. Scenografia spectacolului este semnată de Rodica Garștea.

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Foto: Paul Tomescu

Galerie de fotografii

Scris luni, 7 martie 2016

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov