‹ Înapoi: Spectacole

„Les petits Riens”, duminică, la Opera Brașov

„Les petits Riens”, duminică, la Opera Brașov

Duminică, 27 septembrie 2015, de la ora 17.00, în Sala Operei, sunteți invitați să urmăriți cea mai recentă premieră de balet, spectacolul „Les Petits Riens” (Micile nimicuri), pe muzica lui W.A. Mozart.
Maestrele de balet Nermina Damian și Edina Papo – Teatrul Național Sarajevo, cele care semnează coregrafia și regia spectacolului, au imaginat un subiect ce tratează viaţa noastră de zi cu zi, cu micile nimicuri care o înconjoară: mici rivalități, certuri și împăcări, întâlniri și despărțiri, toate privite cu grație, eleganță și umor. Colombina, veselă și energică însoțește permanent personajele, le veghează, le observă, le împacă, le ajută să treacă peste micile dezamăgiri, asemenea unui „rezoneur” întâlnit în piesele de teatru.
Baletul-pantomimă într-un act, „Les petits riens”, a fost creat la Academia Regală de Muzică din Paris la 11 iunie 1778 de către dansatorul și maestrul de balet Jean-Georges Noverre, pe muzica genialului compozitor austriac.
În distribuție, soliștii de balet ai Operei Brașov: Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Genoveva Breaz, Dorin Mirea, Dorin Coșeriu, Mihai Uță, alături de ansamblul de balet. Scenografia și costumele poartă semnătura Rodicăi Garștea.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Evenimentul se desfășoară sub egida „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș Candidat”, demers pe care Opera Brașov îl susține.

Foto: Andrei Paul

Scris luni, 21 septembrie 2015

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov