‹ Înapoi: Spectacole

„Giselle” - spectacol caritabil

„Giselle” - spectacol caritabil

Balet pe muzică de Adolphe Adam

Sâmbătă, 15 Iunie 2013, ora 18.30, Sala Operei

- Spectacol caritabil oferit de Opera Braşov în beneficiul Asociaţiei „Copiii de Cristal” -

Dirijor: CRISTIAN SANDU
Coregrafia după varianta clasică: IOAN DORIN COŞERIU
Scenografia: RODICA GARŞTEA

Poveste romantică, în paşi de dans pe muzică „live”- Orchestra Operei Braşov, dansatori de la Opera Naţională Chişinău: Cristina şi Alexei Terentiev, balerini de la Opera Brasov şi din Cluj, sunt punctele principale scrise pe invitaţia la OPERĂ din 15 IUNIE 2013.

Capodoperă a baletului clasic aparţinând stilului supranumit „baletul alb”, „Giselle” reuneşte armonios muzica, dansul şi pantomima. „Giselle” - celebrul balet al lui Adolphe Adam, punct de convergenţă a căutărilor din lumea baletului anilor 1840, şi-a însuşit personaje şi teme corespunzătoare, expresive, de o mare forţă emotivă, care sustrag spectatorul din cotidian, eliberându-l din sentimentul atât de dureros al singurătăţii şi disperării de care uneori mulţi dintre noi suntem dominaţi.
„Giselle” poate fi considerat un punct culminant al romantismului care zugrăveşte în paşi de dans, viaţa adevarată a omului cu gândurile şi visurile lui, bucuria de a trăi până la melancolie şi deziluzie.
„Giselle”, spectacolul din sâmbăta aceasta, este unul special şi prin distribuţie. Vor participa, alături de soliştii balerini ai Operei Braşov, Cristina şi Alexei Terentiev – prim-solişti balerini de la Opera Naţională din Chişinau educaţi la exigenta şi preţioasa şcoală de balet rusă, precum şi Mayura Misawa din Japonia.

ANSAMBLUL DE BALET şi ORCHESTRA OPEREI BRAŞOV

Text prezentare: Cornelia Petre

Invitaţii cu preţ unic: 20 lei

Invitaţiile se pot procura de la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marţi - Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 10 iunie 2013

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov