‹ Înapoi: Spectacole

„Falstaff” - invitație la operă buffă

„Falstaff” - invitație la operă buffă

Vineri, 22 mai 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov prezintă spectacolul cu opera „Falstaff” de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular pe baritonul Lucian Petrean (Cluj-Napoca), iar la pupitrul dirijoral pe maestrul Dorel Munteanu. Alături de ei, soliştii Operei Braşov: Valentin Marele, Ioana Mărgărit, Nicoleta Chirilă, Cristina Roșu, Gabriela Hazarian, Liviu Iftene (debut), Claudiu Bugnar (debut), Mugurel Oancea, Lorand Cristian. Îşi dau concursul Corul şi Orchestra Operei Braşov. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garştea. Mişcarea scenică: Nermina Damian. Dirijor cor: Ciprian Țuțu
„Falstaff” este o operă buffă în trei acte. Premiera a avut loc la 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano.
Compozitorul Giuseppe Verdi şi libretistul Arrigo Boito s-au inspirat în creionarea caracterului personajului principal, Sir John Falstaff, din piesele de teatru scrise de William Shakespeare – „Nevestele vesele din Windsor” şi „Henric al IV-lea”. A fost ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, la vârsta 80 de ani, singura comică ce a dăinuit în repertoriu, scrisă de titanul muzicii universale. „Totul în lume este o farsă și toată lumea e păcălită!”, spune cu un zâmbet atoateştiutor, Verdi. Cu aceste cuvinte el îşi ia rămas bun de la creaţia sa de operă.
Acţiunea operei se petrece în orăşelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea. Ce întâmplări au loc vă invităm să vizionați pe scena Operei Brașov!

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 18 mai 2015

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov