‹ Înapoi: Spectacole

„Boema”, la sfârșit de săptămână, pe scena Operei Brașov

„Boema”, la sfârșit de săptămână, pe scena Operei Brașov

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 2 mai 2015, de la ora 18.30, în sala Operei, să vizionați spectacolul cu opera „Boema” de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Giacosa și Luigi Illica, după romanul „Scènes de la vie de bohème” de Henri Murger. Premiera operei a avut loc la Teatrul Regio din Torino, la 1 februarie 1896, sub conducerea dirijorului Arturo Toscanini, aflat la începutul carierei sale.
Acțiunea operei se petrece la Paris, în jurul anului 1830. Patru prieteni - poetul Rodolfo, pictorul Marcello, muzicianul Schaunard și filosoful Colline - își împart bucuriile și grijile cotidiene într-o mansardă pariziană. Este ajunul Crăciunului și buna dispoziție le este tulburată de apariția proprietarului, venit să ceară chiria. Cei patru reușesc să-l gonească și decid să-si petreacă restul serii la cafeneaua Momus. Nevoit să zăbovească acasă câteva minute, Rodolfo primește vizita inopinată a vecinei Mimi. Cei doi se plac și își mărturisesc iubirea, însă povestea lor nu va avea finalul la care sperăm cu toții. La pupitrul orchestrei Operei Brașov se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. În distribuție: Simona Mărcan, Mihai Irimia, Valentin Marele, Lăcrămioara Schuller (debut), Marian Rește, Ștefan Schuller (București), Cristian Fieraru. Își dau concursul Corul (dirijat de Ciprian Țuțu) și Orchestra Operei Brașov.

   Preţ bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 27 aprilie 2015

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov