‹ Înapoi: Spectacole

„Bărbierul din Sevilla”, la început de an, pe scena Operei Brașov

„Bărbierul din Sevilla”, la început de an, pe scena Operei Brașov

Vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați opera comică, în două acte, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini. Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea 26 de ani, devenind un reper al bel canto-ului. Inițial, titlul a fost „Almaviva, o sia L’inutile precauzione”, ales din acest motiv pentru că un alt mare compozitor al vremii, G. Paisiello, a compus o operă cu titlul „Bărbierul din Sevilla”, după una dintre nuvelele lui Beaumarchais din care s-a inspirat, ulterior, și Rossini. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare. Montarea de la Opera Brașov se bucură, de anul trecut, de decoruri și costume noi, realizate de scenografa Rodica Garștea.
În distribuție: Carmen Topciu (Rosina), Liviu Iftene (Contele Almaviva), Jean- Kristof Bouton (Figaro) – invitat de la Opera Națională Română Iași, Marian Reşte (Don Bartolo), Ștefan Schuller (Don Basilio), Cristina Roșu (Berta), Nicolae Zaharia (Fiorello/Ofițerul), Aurel Aron (Notarul). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu, iar regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Scris luni, 11 ianuarie 2016

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov