‹ Înapoi: Spectacole

„Bărbierul din Sevilla” deschide luna martie la Opera Brașov!

„Bărbierul din Sevilla” deschide luna martie la Opera Brașov!

Sâmbătă, 2 martie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă așteptăm la spectacolul cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe un libret semnat de Cesare Sterbini.
Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea doar 26 de ani, inspirându-se din una dintre nuvelele lui Beaumarchais și devenind, foarte rapid, un reper al bel canto-ului. Titlul original al lucrării a fost „Almaviva, o sia l'inutile precauzione”.
Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.
Iată-l pe Figaro, cel mai renumit frizer din Sevilla, un factotum și un bun susținător al Contelui Almaviva. Cu toate acestea, Contele nu este preocupat de înfățișarea lui: vrea ca Figaro să-l ajute să câștige inima Rosinei. Dacă nu ar fi fost dr. Bartolo, tutorele Rosinei, care a „îndrăgit” averea ei destul de mare... și o curtează asiduu. În acest scop, el l-a angajat complice pe Don Basilio, profesor de muzică, care nu face altceva decât să producă haos!
În distribuție, soliștii Operei Brașov: Lăcrămioara Schuller (25 de ani de la debutul pe scena Operei Brașov) – Rosina, Mihai Irimia – Contele Almaviva, Iordache Basalic (Opera Națională București) – Figaro, Ștefan Schuller –Bartolo, Dan Popescu – Basilio, Gabriela Hazarian – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul, Dorin Iuga – Ambrogio. Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Carmen Dobrescu. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla dirijorul Mircea Holiartoc. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Dirijorul Corului Operei Brașov: Leonard Boga. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Regia tehnică: Marilena Aldea.

 Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral

În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni - Vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). 

Scris vineri, 22 februarie 2019

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov