‹ Înapoi: Invitați

NAGY Robert - tenor

NAGY Robert - tenor

Robert Nagy este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, promoţia 1991, specializarea Canto – Profesor de Canto, la clasa profesorului Alexandru Farcaş. Evoluează ca solist al Operelor din Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti. Obţine specializare în Arta şi Tehnica Cântului cu maestrul Ludovic Spiess. Este câştigător al Marelui Premiu la prima ediţie a Concursului Internaţional de Canto pentru Tenori „Traian Grozăvescu”. Începutul carierei internaţionale are loc în anul 1999 la Wiener Staatsoper şi Semperoper Dresden în rolul Cântăreţului Italian din opera „Der Rosenkavalier” de R. Strauss.
Pentru merite deosebite este decorat de Preşedinţia României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”.

Dintre producţiile mai importante pe marile scene internaţionale se pot menţiona:
„L’Italiana in Algeri” la Wiener Staatsoper (A. Baltza – S. Alaimo) în 2001, „La Cenerentola” la New Israeli Opera Tel Aviv (A. Zedda – J. Di Donatto) în 2001, „Lucia di Lammermoor” la Deutsche Opera am Rhein Düsseldorf în 2001 şi la Opera de Toulon în 2004. Cântă în „Il Barbiere di Siviglia” la Wiener Staatsoper (L. Nucci) în 2003 şi „Manon” la Deutsche Oper Berlin (A. Guingal) în 2004. De asemenea, apare în distribuţia „L’Elisir d’Amore” la Luglio Trapanese în 2009, „Maria Stuarda” la Teatro Massimo di Palermo în 2010. Este invitat să cânte în „Requiem” de G. Verdi la Teatro Massimo di Palermo (R. Abbado – S. Ganassi) în 2010. Joacă în „Faust” la Opera du Rhin Strasbourg (împreună cu Leontina Văduva) în 2001, Bayerische Staatsoper Munchen, precum şi la Teatro dell’Opera di Roma (G. Gelmetti – H. de Ana).

În anul 1996, apare în filmul de televiziune La Cenerentola”, produs de Televiziunea Română, în colaborare cu Opera Braşov.

Repertoriul de operă include: „L’Elisir d’Amore”, „Lucia di Lammermoor”, „Il Barbiere di Siviglia”, „La Cenerentola”, „L’Italiana in Algeri”, „Faust”, „Manon”, „Rigoletto”, „Der Rosenkavalier”, „Anna Bolena”, „Maria Stuarda”.

Repertoriul vocal-simfonic include: „Kronungsmesse” şi „Requiem” de W.A. Mozart, „Stabat Mater” de G. Rossini, „Nelson Messe” de J. Haydn, „Simfonia a IX-a” de L.van Beethoven, „Requiem” de H. Berlioz şi „Requiem” de G. Verdi.

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Amânare spectacol sâmbătă, iulie 4 2020

Dezmințire vineri, iunie 19 2020

Opera Brașov produce combinezoane de protecție marţi, aprilie 14 2020

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov